İzmir Pets, Kediler, Köpekler, Pets Blog

Kuru ve yaş mamanın farkları nelerdir?

Bizim için çok önemi olmayan kuru ve yaş mama ayrımı hayvanlarımız için önemlidir.Onlarca marka ve yüzlerce çeşit arasından evcil hayvanınız için en uygun mamayı seçmek oldukça zordur.Hayvanlarımızın damak zevki, ihtiyaçları ve yaşam tarzımız seçimimizi etkileyecektir.

Sevilmeyi çok seven evcil dostlarımız bizleri karşılıksız olarak severler onlara iyi bakmamız için doğru besinleri seçmek yeterlidir.İhtiyaçlarını karşı oldukça basit olsada mama seçimi yok hiçte kolay değildir mamaların içeriği, fiyatı, lezzeti gibi değişkenler seçimi zorlaştırır.Bu değişkenler birde kuru ve yaş mama seçimini katacak olursak işimiz oldukça zorlaşacaktır.

Veterinerler genellikle mama tercihini hayvan sahiplerine bırakır özellikler kuru mamalarda çok farklılık bulunmaz.Kuru mamalar hayvanlarımız için oldukça faydalıdır ayrıca pek çok kolaylık sağlarlar.Taşıması ve servis edilmesi oldukça kolaydır.Kuru mamalar evcil hayvanlarımızın dengeli ve sağlıklı beslenmesi sağlayan vitamin ve mineralleri içeririler ve gün boyu ihtiyaç duydukları enerjiyi almalarını sağlalar.Evcil hayvanların tıbbi geçmişi, kısırlaştırılmış olmaları, yaşları ve kiloları gibi özelliklerine bakılarak tercih edilebilirler.

Kuru mamalar kolay hazırlanan mamalardır paket açıldıktan sonra kullanıma hazır olurlar ve paketin ağızı sıkıca kapatıldığı sürece bayatlamadan uzun süre kullanılabilir.Yaş mamalar buz dolabinda saklanır ve bazı durumlarda ısıtılması gerekebilir.Yaş mamalar kısıtlı süre tazeliğini koruyacağından yenilmeyen bölümler atık olur. Kuru mamaları evcil hayvanınız dağıtsa bile toparlamak ve yeniden depolamak oldukça kolaydır.Kuru mamalar yaş mamalara oranla daha ekonomiklerdir ve diş taş oluşumunu önler veya azaltırlar.Yaş mamalar ise kuru mamalara göre daha pahalıdır.

Tüm avantajları yanında şüphesiz kuru mamalarında eksi yönleri vardır en büyük dezavantajı evcil hayvanların obazite riskini artırmasıdır.Bu durumada sahiplerin hayvanlarını düzensiz beslemesi  neden olmaktadır.

Yaş mamalar özellikle son günlerde ekonomimizi zorlasada hayvanlarımıza ciddi faydaları vardır.Bunlardan bazıları;

  • Yaş mamalar daha lezetlidir
  • Evcil hayvanlar tarafından kolay çiğnenen mamalardır ve dişleri rahatsız olan hayvanlar için idealdir
  • Yaş mamalar hayvanlarımızı susuz kalmasını önler
  • Kokusu nedeniyle evcil hayvanlar yaş mamaları daha kolay tüketirler

Related Posts

Bir yanıt yazın